Wie zijn wijDe Producten600-800 Kcal900-1200 KcalLevensstijlSuccesverhalenNieuwsContact
MijnLevensstijlcoach
Voor een goed gewicht
Succes Kor
Succes Kor
Kor (40) uit Wolvega viel 60 kilo af
Ik had nooit eerder een dieet gedaan, was vroeger ook nooit te dik. Het grote overgewicht is er in 4 jaar tijd aangeslopen door te veel eten (ook laat op de avond nog) en ook dronk ik vaak wel bier.
Mijn vrouw was begonnen met het dieet. En ik had met m’n grote mond gezegd dat als zij het deed, ik het ook zou doen. En ja, dan moet je ook doorgaan om het af te maken! Zij is 30 kilo afgevallen en was 2 maanden eerder begonnen, zij is al een hele tijd klaar.
Ik ben in 5 maanden tijd 60 kilo afgevallen. Van 151 naar zo’n 90 kilo en dat is toch wel een hele prestatie, realiseer ik me nou. Ik heb ook veel meer conditie en veel meer energie. Als ik nu van m’n werk thuis kom, heb ik tenminste nog energie over om ook thuis nog dingen te doen.
De eerste 7 weken heb ik het totaalvoedingsprogramma gedaan met 3 producten per dag. Het ging ontzettend hard, ik viel gemiddeld 4,5 kilo per week af. Na 7 weken was ik dus 34 kilo afgevallen. Dat was wat te heftig en m’n bloeddruk bleek wat aan de lage kant, dus vanaf dat moment ben ik overgestapt op 2 Straight away maaltijden en heb ik er 1 maaltijd bij gegeten per dag. Dat ging ook prima en ik bleek zo’n 1,5-2 kilo per week afvallen. Mijn vel is overigens ook best mooi strak gebleven, ik denk dat dat komt doordat ik niet zo lang zwaar ben geweest.
Ik ben nu al een tijd bezig met het opbouwen naar gewoon eten en zit nu op zo’n 1900 kcal per dag. Het wordt steeds leuker!
Onherkenbaar
Laatst was ik op vakantie in Duitsland. Heuveltje op, heuveltje af. En dat ging hartstikke goed! Dat was andere jaren wel anders, alles gaat gewoon veel makkelijker. Collega’s zeggen ook dat ik nu anders loop, ik waggelde meer. Zomers schuurden m’n benen tegen elkaar aan, waardoor ik pijnlijke plekken kreeg, daar heb ik nu geen last van. Ik zweet ook niet meer zo als toen ik dikker was. Veel mensen reageren heel positief op mijn succes, ik krijg leuke reacties. Het is best grappig als mensen je niet herkennen. Ik had bijvoorbeeld collega’s die een half jaar gedetacheerd zijn geweest naar een andere werkplek. Toen zij terugkwamen liep er één van hen door, liep terug en vroeg ‘Kor, ben je het wel?’. 
Inzicht
Iedereen heeft het er over, over afvallen. Maar je moet het gewoon doen. Ik kan de manier waarop ik het gedaan heb aan iedereen aanbevelen. Wat wel zo is, is dat je de klik moet hebben met de coach, anders wordt het niks. Als het niet had geklikt, dan was ik misschien wel gestopt. Een dieet is niet altijd makkelijk, op tijden dat het moeilijk was wist mijn coach Jolanda me altijd wel weer te motiveren. Schouders eronder en doorgaan.
 
Nooit meer wil ik zo zwaar worden, ik weeg me nu 1x per week (voorheen 1 x in de zoveel maanden) en wil het wel bij blijven sturen mocht het een keer een kilo of 2 meer zijn. Direct weer terug naar waar ik zijn wil!
Met mijn overgewicht had ik meer kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Alleen omdat je teveel eet, dat is toch niet nodig denk ik nu. Er is wat dat betreft veel veranderd!